Слави Трифонов към Атанас Атанасов: Хем си алчен, хем ти се свиди

„Според лидера на ДСБ Атанас Атанасов, “Демократична България”, от която той е част, и “Продължаваме промяната” щели да предложат правителство на малцинството.

И нямало проблем да ги подкрепи ГЕРБ и въобще – който ще да ги подкрепя – нали това е български парламент, вътре има български депутати, всички сме българи,

“Демократична България” предлагат българско правителство и какво значение има кой ги подкрепя.

ГЕРБ, ДПС, Възраждане, БСП – няма значение, важното е да има правителство. Всички сме български депутати и трябва да реализираме българско правителство…

Какво като е правителство на малцинството?“

Това пише лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във фейсбук.

„Значи можело. Когато “Има такъв народ” спечели изборите и беше готова да предложи правителство на малцинството, настана такъв вой, в който “Демократична България” държаха най-високия глас, изсипаха се толкова обиди, предупреждения, закани, омраза.

И защо? Защото правителство на малцинството, излъчено от “Има такъв народ”, не можеше да бъде подкрепено от ГЕРБ и ДПС.

Тогава не можеше, защото бях аз, защото изборите спечели “Има такъв народ”. Но сега може. Няма проблем да има правителство на “Демократична България” и “Продължаваме промяната” с подкрепата на ГЕРБ и ДПС.

И вече няма проблем от зависимост от ГЕРБ, от “плаващи мнозинства”.

Ех, Атанас Атанасов. Толкова си прозрачен. Уж за България, за народа, срещу кризите, за парламентаризма, а всъщност си толкова алчен за власт.

Толкова алчен, че чак си готов да се задавиш.

И въобще не те е срам, че ти личи. Всъщност, защо да те е срам, нали си подаде оставката, пък после си я взе обратно?

Това е като да си продадеш апартамента, да ти платят парите, пък като дойдат новите собственици, да не щеш да се изнесеш от него, щото ти се свиди.

Такъв си ти – хем си алчен, хем ти се свиди. Ама няма да стане. И законът, и моралът са на страната на новите собственици“, пише още Трифонов.

По-рано през деня съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков коментира, че „Продължаваме Промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) може да имат общи кандидати за местния вот.

- реклама -