Слави

Слави ще пее в О2 Арена в Лондон, дарява приходите на деца с увреждания

Слави Трифонов и Ку ку бенд ще изнесат концерт в голямата лондонска зала О2 Арена. Средствата ще бъдат дарени на майките на деца с увреждания

„На концерта Слави Трифонов ще излезе на сцената с тениската, с която е сега и откъдето идва и името на концерта – „Системата ги убива“. Всички заедно взехме и единодушното решение средствата от продажбата на билетите да бъдат дарени на Конфедерацията за защита правата на децата“, обяви маестро Евгени Димитров.

Самият Трифонов определи като възмутителен фактът, че при покана от страна на парламентарни групи, по време на протеста си, майките не бяха допуснати в парламента преди месец, защото блузите им представлявали агитационен материал.

„Това което се случи с тези жени е възмутително и унизително и ме кара да се срамувам, защото тези, които трябва да се срамуват не го правят. Това, че не ги допуснаха до парламента и им обясняваха, че има някакъв дрескод ни възмути дълбоко мен и моите колеги и това, което може да направим да ги подкрепим чисто морално, и понеже моралното не е достатъчно ще направим това, което моят съмишленик Евгени Димитров ви го обясни. Ние подкрепяме тезата, че сме българи, че има такъв народ, а не че има такъв дрескод“, заяви Трифонов.

Председателят на Конфедерацията за защита правата на децата и майка на пораснало вече дете с увреждания Вера Иванова, каза, че това е огромен жест за тях и никой друг не е правил такова нещо досега за тях.

„От години протестираме, от години се борим за децата ни, които реално и буквално са обречени на бавна и мъчителна смърт. Това е системата спрямо нашите деца. Надявам се с ваша помощ да можем да променим системата да убива децата ни. Аз си мисля, че просто детето ми трябва да умре преди мен, защото оставяйки живо то ще умира бавно и мъчително от глад, мизерия, насилвано в тези институции докато го унищожат“, каза Иванова.

Тя подчерта, че сумата няма да бъде използвана към конкретни деца, а за да се промени изцяло системата. Иванова изтъкна, че сегашният ТЕЛК не върши никаква полезна работа за тях, защото в експертното решение не се посочва какво могат да правят увредените деца, а какво не могат да вършат. Председателката беше категорична, че те не искат пари, а адекватни мерки и реална грижа за болните им деца, както и изграждане на места, където могат да водят децата си. Иванова подчерта, че остават в протестна готовност докато не се направят така необходимите реформи в системата.

- реклама -