Слави

Слави с шансове за парламента ако изборите бяха днес

Ако влезе в политиката, Слави Трифонов има реални шансове да стане депутат в Народното събрание. Това сочат данните от последното социологическо проучване на Агенция „Галъп Интернешънъл„, проведено през май.

3% от участвалите в допитването посочват, че биха гласували за шоумена ако влезе в политиката. Според социолозите това означава, че е напълно реалистично хипотетична негова партия да влезе парламента. Като уточняват, че потенциалните гласоподаватели на Слави са предимно млади хора, които традиционно са с нестабилно електорално поведение.

За референдума на Слави тук.

Борисов
Премиерът Бойко Борисов

Все пак 25 на сто от анкетираните заявявт, че ако изборите бяха днес биха гласували за ГЕРБ, което показва, че партията на Бойко Борисов продължава да бъде първа политическа сила в страната.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова
Лидерът на БСП Корнелия Нинова

За БСП биха гласували 12%, за ДПС – 5%. С пет на сто подкрепа са партиите в Реформаторския блок, 4% за Патриотичния фронт, съставен от ВМРО и НФСБ.

Близо 3% е потенциалният електорат на „Атака“.

При така дадените резултати ако изборите бяха днес, в Народното събрание биха влезли със сигурност ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторите и Патриотите, а АБВ и потенциална партия на Слави Трифонов, както и „Атака“ също имат реалистични шансове.

MS1
Премиерът Борисов е с най-висок рейтинг сред министрите си

От изследването става ясно още, че към момента правителството не се ползва с доверието на гражданите – едва 25% посочват, че имат доверие на министрите срещу 64 на сто, които са обявили недоверие.

Още по-голямо е неодобрението към Народното събрание – 16% оценяват положително парламента, а 75% – отрицателно.

Плевнелиев
Президентът Росен Плевнелиев с рекордно нисък рейтинг

Доверието в президента пък достига най-ниската си точка от началото на мандата и остава на една от най-ниските си позиции в исторически план – с 23% доверие и 66% недоверие.

 

 

- реклама -