Слави Ангелов
сн. БГНЕС

Слави Ангелов: Скандалът с подслушванията цели овладяване на службите

„Политиците, които ни управляват, имат интерес да използват службите и техния инструментариум, това е и причината да не се слага точка на всички тези скандали с подслушванията през годините. Очаквам от този скандал да излязат конкретни СРС-та. За да се уязвят конкретни хора. След като се открият съответните нарушения, не очаквам да има възмездия“.

Това коментира пред БНР разследващият журналист и главен редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов. Според него основната цел е овладяване на ключовите структури – службите.

„Забавното е, че дори тези служби не са толкова важни, колкото НАП. Чрез НАП може да се оказва невероятен натиск върху бизнеса, това нещо е правено. Целта е всички тези лостове да бъдат овладени… Понеже ГЕРБ управлява твърде дълго, се е натрупало озлобление“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ журналистът допълни:

„При нас всички скандали се превръщат в пиар, след това от тях не излиза нищо… Ако се извадят скандални неща, връзката с ГЕРБ ще бъде ясна. Може би това ще навреди на ГЕРБ по един или друг начин“.

По думите му е важно службите да имат независимост:

„Винаги е имало зависимости, явно не е избран правилно механизмът за подбор на хора и за граждански контрол върху тези служби“.

Ангелов коментира и случая с бизнесмена Васил Божков – „мина много време, липсва фактология и нищо не влиза в съда“.

- реклама -