слънчево

Слънчева неделя, ето какви температури ни чакат

Днес ще преобладава слънчево време. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Максималните температури ще бъдат предимно между 10° и 15°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна ниска облачността, на места и видимостта ще е намалена. След обяд видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури на въздуха ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето преди обяд ще бъде 3 бала, след обяд в повечето райони ще отслабва до 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

В понеделник в по-голямата част от страната времето ще е предимно слънчево и почти тихо. По поречието на Дунав и в източните райони сутринта ще е мъгливо или с инверсионна облачност, но след обяд и там облачността ще се разкъсва, а видимостта ще се подобрява. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните – между 10° и 15°.

източник: Фокус/НИМХ

- реклама -