температури

Слънчев януарски петък с температури до 11°

Днес преди обяд ще е слънчево, но от запад ще започне увеличение на облачността. Тя ще е средна и висока и до края на денонощието ще обхване почти цялата страна. Не се очакват валежи. Вятърът ще е слаб, в югоизточните и планински райони – до умерен от югозапад.

Остава сравнително топло, с максимални температури предимно между 6° и 11°

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца, в края на денонощието ще започне да се повишава. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, сутринта на места в южните райони с намалена видимост. Ще духа слаб, в южните райони – умерен югозападен вятър и там през деня чувствително ще се затопли. Максимални температури между 7° и 12°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето най-често ще е 2 бала.

Над планините от запад облачността ще се увеличава, най-късно в източните масиви. Времето ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

източник: Фокус

- реклама -