Слънчев бряг става затворен комплекс след стрелбата срещу Митьо Очите

След стрелбата по Димитър Желязков – Очите МВР ще стане затворен комплекс, обяви в Бургас главният секретар на МВР Георги Костов.

Вътрешното министерство води преговори със „Слънчев бряг АД” за затваряне на курорта. Според предвидените промени, ще има пропускателен режим, а полиция ще проверява всеки влизащ комплекса. Според Костов се очаква споразумението да бъде сключено другата седмица и съвсем скоро затварянето на комплекса да бъде факт.

Ще се проверява всеки човек и всяка кола, които влизат в Слънчев бряг. Не само съмнителни хора, ще проверяват и обикновените туристи. Ще има много строг контрол.“ – заяви главсекът на силовото министерство.

Костов е в Бургас заедно с вътрешния министър, където разговарят с местните полицейски началници по морето. Румяна Бъчварова за пореден път отхвърли съмненията за политически чадър над Димитър Желязков – Очите, който бе смъртоносно прострелян миналата седмица в Слънчев бряг.

прокуратура
Цацаров ще обяви днес има полицейски чадър над босове в бургаския регион

Посещението на министър Бъчварова съвпада с визитата в Бургас на главния прокурор Сотир Цацаров и заместниците му. Висшите представители на държавното обвинение заминаха по спешност за Бургас вчера, за да инспектират знаковите дела, по които работят окръжни и апелативни прокурори.

Според непотъврдена информация проверките се правят заради постъпили сигнали за „чадър“ над наркобизнеса по морето. Ще бъде проверено и има ли сигнали срещу полицейски служители и какви мерки са взети.

Цацаров е проверил и делата, по които работят районните прокуратури в Поморие и Несебър, тъй като на тяхна територия напоследък имаше серия от тежки криминални престъпления.

 

 

- реклама -