Слабо понижение на дневните температури

Дневните температури слабо ще се понижат.

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

През следващото денонощие облачността ще е променлива, до обяд по-често значителна, но ще е почти без валежи. През нощта вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина – умерен от запад-северозапад; през деня ще отслабне и ще придобие южна компонента. Минималните температури ще са от 4° до 9°, за София – към 5°, дневните слабо ще се понижат и максималните ще са между 9° и 14°, за София – около 10°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали слабо. Преди обяд вятърът ще е до умерен от север-северозапад, до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 7°, на 2000 метра – около 2°.

През първата половина от новата седмица ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад и ще се задържи сравнително топло; минималните температури в цялата страна ще са положителни, а максималните – над 10°. В часовете преди обяд на места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност.

- реклама -