Скритите послания в белия венец, с който кралица Елизабет се сбогува с принц Филип

Кралица Елизабет изпрати в последния му път съпруга си принц Филип със специално изработен венец от бели цветя. Кралицата лично е подбрала цветята, с които изразява чувствата си.

Венецът беше поставен върху ковчега на херцога на Единбург. В него бяха преплетени лилии, рози, фрезия, восъчно цвете, сладък грах и жасмин – всички те в бял цвят.

Лилиите традиционно се използват на сватби и погребения, белите рози са символ на любовта, чистотата на връзката и са свързани с месеца на раждане на принц Филип -юни. Сладкият грах е  символ на благодарност, а восъчното цвете е знак за вечна любов.

Върху венеца имаше ръчно написана бележка. Посланието на кралицата до обичания й съпруг остава между тях двамата. Но някои разчетоха подписа върху посланието „Your Loving Lilibet“ (Твоята любяща Лилибет). Лилибет е прякор, който кралицата получила още като малка, защото не можела да изговаря името си. Запознати твърдят, че принц Филип използвал често това обръщение в писмата, които пишел на своята съпруга.

Британски медии подчертават, че военната шапка и меч, които бяха поставени върху ковчега са подаръци на принц Филип от баща му.

- реклама -