Танде, кома
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ски скачач е в кома след ужасяващо падане – ВИДЕО

Ски скачачът Даниел-Андре Танде е в кома след ужасяващо падане по-рано днес в Планица. Норвежецът загуби баланс във въздуха по време на тестов скок и се заби брутално в снега.

След 78 метрово търкаляне и плъзгане надолу той остана да лежи неподвижен. Танде веднага беше наобиколен от парамедици, които го изнесоха на носилка. Според информациите от норвежкия лагер, сърцето на Танде е спряло за кратко. Парамедиците обаче са го върнали към живота. Общо те са се борили за живота му 25 минути. Малко по-късно хеликоптер откара 27-годишния ски скачач в болница в Любляна.

Прегледите установиха, че той няма животозастрашаващи травми. Медиците обаче са го поставили в медикаментозна кома, за да може да се възстанови по-бързо. „Чудо е че оцеля и че няма сериозно травми. Дори няма счупвания по скелета, може би само ключицата“, обясни мениджърът на Норвегия Клаас Братен.

Танде е индивидуален световен шампион в ски полетите от 2018-а година. През миналата година той стана и отборен шампион с Норвегия, при това точно в Планица.

- реклама -