Скарлет Йохансон е най-доходоносната кинозвезда за 2016 г.

Скарлет Йохансон оглави класацията на списание „Форбс“ за най-доходоносните кинозвезди през 2016 г. благодарение на ролите си в „Първият отмъстител: Войната на героите“ и „Аве, Цезар“, съобщи Ройтерс.

Приходите от филмите със Скарлет Йохансон в киносалоните по света са 1,2 милиарда долара.

„Първият отмъстител: Войната на героите“ донесе 1,15 милиарда долара. С „Аве, Цезар“ актрисата изпревари Крис Еванс и Робърт Дауни младши, с които играе заедно в блокбастъра.

Марго Роби
Марго Роби

На четвърто място е австралийската актриса Марго Роби с 1,1 милиарда долара благодарение на филмите „Отряд самоубийци“ и „Легендата за Тарзан“.

 Фелисити Джоунс
Фелисити Джоунс

Британката Фелисити Джоунс влезе в класацията на „Форбс“ за първи път благодарение на ролите си в „Rogue One: История от Междузвездни войни“, „Ад“ и „Часът на чудовището“. Тя е на девето място.

Списание „Форбс“ прави изчисленията на базата на продажбите на билети за киносалоните в целия свят за филмите на водещите холивудски актьори.

Класацията не обхваща анимации като „Търсенето на Дори“. Този филм на „Дисни“ е на второ място по приходи по света тази година с 1,02 милиарда долара.

- реклама -