Скъпоценните камъни за всеки месец. Кои са подходящи за вас?

Скъпоценните камъни са парченца минерални кристали, познати на света от древността. И до днес се вярва, че те са носител на силна енергия и са предпочитани както от жени, така и от мъже.

Използват се като украшения на бижута, различни предмети за дома, посуда, с широко приложение в модата при изработката на дрехи, обувки и различни видове аксесоари.

Кой месец, какъв скъпоценен камък е подходящо да се носи, проследиха от yaza.

images

Януари – Най- добре е да започнете годината с диамант. Това е най- скъпият скъпоценен камък, който в древността се е използват като оръжие на труда заради неговата твърдост.

Февруари – Носете гранат. Той е символ на постоянство и вярност. Граната е наречен на семената от нар.

Март – Аметист. Той е символ на спокойствието. Аметистът е наречен на персонаж от гръцката митология.

Април – Изумруд. Този камък е символ на красотата. В древността се е смятал дори за по- скъп от диаманта. Той има успокояващо действие и поради тази причина е бил любим на Римските императори.

Май – Сапфир. Той е подходящ за пролетта, защото варива в цветова гама от синьо- зелено до бледо розово. Вярвало се е, че Земята представлява гигантски сапфир.

Юни – Опал. Това е камъкът на добродетелите, въпреки че назад в годините се е смятал за отровен.

камъни

Юли – Перли. Те са отражение на честота и невинност. Станали модерни в началото на XIX век. Като кралските бижута.

Август- Рубин. Червеният камък е на почит в Азиатската култура, считан за свещен камък, който носи щастие и благоденствие на притежателя си.

Септември– Тюркоаз, познат като камък на веселието. Изключително почитан в индийската култура. Вярва се, че носи мир и хармония в семейството.

Октомври– Топаз. Познат е от дълбока древност. Името му произлиза от остров в Черно море. Той има разновидности в множество цветове.

Ноември– Лазурит. Той е много нежен камък, които се драска лесно и може да се разтваря във вода. В Египет и Вавилон са го смятали за божествен.

Декември– Малахит. Той е зелен на цвят и действа успокояващо на нервната система. Името му идва от гръцки, а блясъкът на камъка е стъкловиден.

- реклама -