Скъпо: Цените на храните за домашни любимци също се повишиха

Скъпо: Цените на храните за домашни любимци също се повишиха. Цените на лекарствата и консумативите също са се увеличили много – над 20%. Как това се отразява на бюджета на стопаните?

Животът поскъпва не само за хората, но и за домашните любимци. Как това се отразява на бюджета на стопаните на котки и кучета? Рики е на 11 години. Той не е просто домашен любимец, а член от семейството на Теодора.

Стопанката му казва, че за нея няма значение колко струва издръжката му, независимо от поскъпването на храните за домашни любимци.

„Може би, около 10-15%, не повече.Това не затруднява бюджета ни, защото много го обичаме”, каза Теодора. Не само храната за домашните любимци, но и цените за лечение на животните също вървят нагоре, казват от ветеринарните клиники.

„Цените на лекарствата и консумативите също са се увеличили много – над 20%, което оскъпява грижата за домашния любимец”, обясни д-р Катерина Маркова от Сдружение „Германо-Българска Помощ за Животните”.

Заради растящите разходи, особено за лечение, все по-често се случва стопани да изоставят своите кучета и котки. На този фон, с помощ и грижа за бездомните котки, в Русе започна благотворителна кампания.

Вижте още:

- реклама -