наркотици

Скандално! Млада шофьорка зад волана след като се дрогирала с три вида наркотици

Софийска районна прокуратура предаде на съд 22-годишна жена, шофирала след употреба на три вида наркотици, с чужди регистрационни табели и държала наркотици.

Н. Р. била спипана в началото на тази година да управлява моторно превозно средство след употреба на тетрахидроканабинол, метамфетамин и амфетамин – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. Освен това жената имала в себе си държала дрога за близо хиляда лева – кокаин, метамфетамин, амфетамин, MDMA и коноп.

Полицаите я спипали час след полунощ в столичния ж.к. „Надежда“. За капак обвиняемата управлявала лек автомобил, служейки си с регистрационни табели за друго МПС.

По време на проверката обвиняемата била притеснена и не представила свидетелство за управление на МПС и документи за автомобила. След направена справка полицаите установили, че регистрационните табели, поставени на автомобила са издадени за друго МПС. Н. Р. заявила, че държи в автомобила си наркотични вещества и ги предала с протокол за доброволно предаване.

На място пристигнали полицейски служители при отдел „Пътна полиция“-СДВР. Обвиняемата била изпробвана за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело резултат 0,19 на хиляда. Тя отказала да бъде изпробвана за наличие на наркотични вещества или техни аналози. Бил ѝ съставен акт за установяване на административно нарушение, както и талон за медицинско изследване. Н. Р. била съпроводена до болнично заведение, където дала проби за изследване за наличие на наркотични вещества. Установено било, че в дадените от обвиняемата проби се доказва наличие на тетрахидроканабинол, метамфетамин и амфетамин.

Спрямо Н. Р. била взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 2000 лева. Предстои делото да продължи в съда.

- реклама -