Скандално: Депутатите от БСП излъчват закритото заседание на живо в интернет

Грандиозен скандал се разразява в залата на Народното събрание в петък.

Всички депутати от парламентарната група на БСП излъчват на живо в социалните мрежи закритото заседание на Народното събрание, на което трябваше да се обсъди изпращането на военна помощ за Украйна.


„Няма да стане работата, не разбрахте ли“, провикна се Бойко Клечков от БСП.

Председателстващият Росен Желязков неколкократно предупреди депутатите да не разгласяват класифицирана информация чрез телефоните си, но те контрираха, че просто държат устройствата в ръка.

В крайна сметка след излъчването на живо, Народното събрание отново направи публични обсъжданията за оказване на военна и военнотехническа подкрепа от страната ни за Украйна.

По-рано при откриването на заседанието, Борислав Гуцанов от БСП се възпротиви на извънредното приемане за обсъждане на точката за военна помощ. „Не оръжието е най-важното за страната ни“, посочи той и обясни, че има и по-важни теми като например Шенген.

В същото време на брифинг в Народното събрание Корнелия Нинова настоя министърът на отбраната да разсекрети списъка на оръжията, които предоставяме на Украйна.

„Случващото се от сутринта в парламента е безпрецедентно и скандално“, смята Нинова. Тя допълни, че темата не е била обсъждана на Председателски съвет.

От „БСП за България“ призоваха президентът Румен Радев, като главнокомандващ на Българската армия, също да дойде в Народното събрание и да присъства на решението.

 

- реклама -