Скандалният филипински президент показа среден пръст за ЕС

За пореден път скандалният държавният глава на Филипините реагира гневно на критиките за безразборните екзекуции на наркотрафиканти.

Родриго Дутерте наруга европейските страни заради решението на Европейския парламент да осъди убийствата, а в края на изказването си показа и среден пръст.

Дутерте се нахвърли конкретно срещу Великобритания и Франция заради тяхното колониално минало. „Те са избили хиляди араби и хора от други националности. Поучават останалите, за да притъпят чувството си за вина. Кого съм убил? Ако изобщо това е вярно – 1700 души. А какви са те? Престъпници. Вие наричате това геноцид? И Европейският съюз има наглостта да ме осъжда”, изригна Дутерте.

Родриго Дутерте спечели президентските избори през май с обещанието да изкорени трафика на наркотици. Оттогава са избити около 3000 души, като една трета са станали жертва на престрелки с полицията, а другите са линчувани без съд и присъда.

Заради безпощадната си политика спрямо наркодилърите Дутерте често е критикуван от западните страни. Миналия месец нарече Барак Обама „кучи син” и се зарече да го наругае публично на срещата на АСЕАН, но после се извини за острия си език.

В последния отговор на упреците той добави към средния си пръст и „F*ck you!” на английски.

- реклама -