Евростат излишък фискален резерв

Скандалите около Тръмп са коствали милиарди долари на най-големите богаташи в света

500 от най-богатите хора в света за загубили общо 35 млрд. долара в сряда в резултат на рухването на фондовите борси в САЩ и други държави

Финансовата нестабилност е причинена от скандалите в администрацията на Доналд Тръмп. Това сочат последните промени в индекса на милиардерите на „Блумбърг“.

Бил Гейтс, най-богатият човек на планетата, например, е загубил 2,8% от „Майкрософт“ или 1 млрд. долара. Създателят на „Амазон“ Джеф Безос пък е слязъл с една позиция назад в класацията. Той е обеднял с 1,7 млрд. долара само през изминалия ден и от второ преминава на трето място. Състоянието на основателя на испанския текстилен концерн „Индитекс“ и търговската модна марка „Зара“ пък е намаляло най-малко. Той е загубил „едва“ 355 млн. долара.

Разклащането на борсата е ударило най-много създателя на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг, чийто акции са се сринали с 3,3% и той е загубил 2 млрд. долара. Според индекса на „Блумбърг“ той остава петият най-богат човек в света с състояние от над 62 млрд. долара.

Причината за финансовите загуби на милиардерите са политическите трусове в Белия дом, които се породиха от скандала с уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми. По последните данни на „Блумбърт“ сумарното състояние на 500-те богаташи се равнява на 4,9 трилиона долара.

- реклама -