Скандален зам.-министър аут от поста (вижте кой)

Скандален зам.-министър изхвърча от поста си. Става въпрос за зам.-шефа на земеделското министерство Атанас Добрев, който е освободен със заповед на премиера Кирил Петков. Тя влиза в сила от днес. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Причини за освобождаването на Добрев не се посочват.

Александър Дунчев: Уволняват много директори на горски стопанства от ГЕРБ, които са професионалисти

От седмици Атанас Добрев обаче е постоянно атакуван от депутата от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев. Според Дунчев от горските стопанства са махани професионалисти и са назначавани партийни кадри. Депутатът нападна лично Добрев заявявайки, че според него той е

образът на задкулисието

и човекът, който спуска списъците с хора, които трябва да се сменят. Тогава Дунчев коментира, че докато Добрев е в министерството, няма никаква надежда за българските гори.

Добрев работи Министерството на земеделието от 20 години. Той е заместник-министър от 2017 г. – от правителството на Бойко Борисов, а след това и при служебното правителство.

Махането му идва няколко дни след като президентът Румен Радев разкритикува кабинета, че уволнява кадри на служебното правителство, разкрило корупционни схеми на ГЕРБ. Добрев бе зам.-министър от квотата на коалиционния партньор на „Продължаваме промяната“ – БСП.

Преди две седмици, от трибуната на НС, депутатът от ПП Александър Дунчев заяви, че

в момента са на улицата много директори на горски стопанства

от ГЕРБ, които са фантастични професионалисти.

„Ние от „Продължаваме промяната“ сме доста млади депутати, тепърва се учим как да използваме инструментариума на Народното събрание. Виждате, че тестваме иновации и нови подходи в защита на демокрацията и прават на всички ни. По отношение на парламентарния контрол искам да се обърна към председателя за съдействие“, каза още той. Като се оплака, че въпреки запитванията си, вече един месец не е получил и един документ от министъра на земеделието.

Източник: Стандарт

- реклама -