Скандал: Ваксинирани депутати агитират срещу имунизацията

Депутати от „Възраждане“ са ваксинирани срещу COVID-19, въпреки че определят имунизацията като експериментална течност. Това показва разследване на bTV. Според него четирима от ПГ на „Възраждане“ в парламента са ваксинирани, въпреки, че официално са призвовали своите избиратели да не го правят.

Според председателят на комисията по здравеопазване в Народното събрание доц. Антон Тонев от „Продължаваме промяната“ въпросните народни представители са направили информиран избор.

„Конфликтът е явен – колегите са избрали личната сигурност, но са предпочели обществената полза, която ще им донесе една позиция. Ние уважаваме тази позиция и се опитваме да комуникираме и информираме тази част от обществото, заставащо зад нея. Конфликтът се получава, когато говорим едно, а правим друго“, допълни той.

Тонев коментира, че при такива случаи има подвеждане на обществото. Той обясни, че в парламента не е е редно да се регулират изказванията на депутатите. „Има много политическо говорене в здравеопазването и в управлението на COVID кризата, което е във вреда на обществото. Костадин Костадинов е историк по образование“, допълни той.

След влизането в сила на зеления сертификат за парламента – идването на работа на депутатите става въпрос на личен избор, заяви още той в „Тази неделя“.

„Трябва да изберат обществения интерес, който са избрали пред лични такъв да не използват зеления сертификат. Ако не покажат документа – няма да бъдат допуснати до сградата на Народното събрание“, каза Тонев и уточни, че през следващите две седмици ще бъде дискутиран въпросът кой може да спре народните представители да влязат в парламента.

Междувременно депутатът от „Има такъв народ“ обяви пред NOVA проф. Андрей Чорбанов, че ще влиза без сертификат в парламента, въпреки решението на останалите народни представители и въпреки, че си има документ.

- реклама -