Скандал в парламента заради Шенген

Освен Нидерландия, и Австрия официално каза “не” на България и Румъния за присъединяването към Шенген. У нас темата предизвика скандал в парламента – политическите партии се скараха кой носи вина за шамара от Европа.

“Те ни казаха много ясно: “Изпълнители сте техническите изисквания. Искаме ви с нас. Обаче имате проблем с корупцията и върховенството на закона”. Не можеш да се сърдиш на някого, че не ти вярва”, каза от парламентарната трибуна Даниел Лорер от ПП.

“Да напомняте на ПП, че когато българският парламент разглеждаше декларацията за Шенген, когато беше подкрепена от всички, колегите от ПП напуснаха залата. И сега след дъжд качулка – сетили се да четат декларация”, каза Георги Свиленски от БСП.

“Един от проблемите е, че вие сринахте доверието в България. Вашият премиер се държа неадекватно в продължение на 7-8 месеца и България заприлича на Кирил Петков, а тогава никой не ѝ вярва”, коментира и Тома Биков от ГЕРБ.

“На всички е ясно, че в Шенген не ни пускат заради Борисов и неговата политика през последните 12 години”, заяви Настимир Ананиев от ПП.

“3 години ние се самобичуваме, говорейки за корупция. Лично аз смятам, че България изпълни всички критерии”, заяви председателят на НС Вежди Рашидов.

- реклама -