Росен Миланов, БСП, маски, парламент
Снимка: БГНЕС

Скандал в парламента заради депутати без маски

Искри прехвърчаха в пленарната зала за пореден път днес.

Повод стана спор за носенето на маски от страна на депутатите, както и новината, че депутатът от БСП Драгомир Стойнев е заразен с коронавирус.

В процедура по начина на водене Петър Петров от „Обединени патриоти“ призова за промяна на Правилника за организация и дейността на Народното събрание. Според него трябва да бъдат отстранявани тези депутати, които не носят маски. Петров обърна внимание на колегите си от групата на БСП, които не носят маски.

сн. БГНЕС

Председателят на парламента Цвета Караянчева му отговори, че не трябва да се достига до промяна на правилника, тъй като всичко е въпрос на съзнание.

Снимка: БГНЕС

След това народните представители без маски напуснаха пленарната зала.

Единствен остана Росен Малинов от БСП. „Г-н Малинов ще ви помоля а си сложите маската, която квесторът току-що ви донесе. Или ще ви помоля да напуснете залата“, призова го Цвета Караянчева. Народният представител обаче отказа маската на квестора и напусна пленарната зала. Забележка беше направена и на колегата му левицата Александър Симов от БСП, но той си сложи червена предпазна маска и остана.

Снимка: БГНЕС

Късно снощи Драгомир Стойнев съобщи във Фейсбук, че е заразен с COVID-19, което е било потвърдено с два положителни теста. Той обяви, че е предупредил всички свои колеги в парламента, с които е контактувал. Все още обаче не е ясно дали някой от тях се е изолирал, правят ли се тестове и какви са резултатите.

Заразен е и депутат от „Воля“.

- реклама -