Скандали в листите на ПП и ДБ

Скандал в листите на ПП и ДБ – Александър Дунчев и екипът на ПП в София област обвиняват партията в измяна.

След като двете коалиции ПП и ДБ подписаха решение за общ явяване на извънредните парламентарни избори на 2 април, не закъсняха и скандали с реденето на общите листи. Днес с пост във Фейсбук излезе Александър Дунчев, бивш депутат от ПП и част от екипа на коалицията в столицата.

В във Фейсбук той написа:

Atanas Rusev разбуни духовете и повдигна въпроси за изборите, които се надявах да сметем под масата, за да вървим напред без много шум. Но е прав. Има решение на ИС на ПП водачът за София област да бъде вече от ДБ. Fair enough. Но за съжаление това решение и начинът, по който е взето, бе възприет от екипа на ПП в София област като измяна, с която не могат да продължат поради загуба на доверие. И се наложи да избирам: екипът или решението на ИС. Не беше трудно… Вие кое бихте избрали?

Драмата с реденето на листите не за първи път се случва в ПП. При предишния извънреден парламентарен вот бившият МВР-шеф Бойко Рашков взриви структурата в Перник. Той се кандидатира за депутат като водач на листата на „Продължаваме промяната” в миньорския град, но се оказа, че там не го искат дори хората от ПП. Председателят на Районната избирателна комисия в Перник хвърли оставка, съобщи ZaPernik.com. Игнат Стойчев, който е адвокат, председателства пернишката РИК, издигнат от „Продължаваме промяната“. Стойчев обаче е излязе в отпуск и въобще отказа да се занимава с изборните дела в Перник.

- реклама -