Скандал в ефир между ПП, ГЕРБ и БСП

Скандал в ефир между ПП, ГЕРБ и БСП. „Дебатът“ между „Продължаваме промяната“, ГЕРБ и БСП в ефира на БНТ прерасна в скандал и говорене един през друг.

През по-голяма част от времето Борислав Гуцанов от БСП не позволи на останалите да изкажат тезите си, а темата най-вече се въртеше около даването на оръжие за Украйна и енергийната независимост на страната ни.

„Най-важното нещо е мирът в България,

Европа и света. Животът е един-единствен.

Не може с такава лекота да коментираме даване на оръжие и военен конфликт. Големият конфликт не е между Русия и Украйна.

Това е конфликт между Русия и САЩ. Еднополюсният свят се разпада.Стара Европа е най-потърпевша от това, което се случва. В БСП сме за мирни преговори.

Войната никога няма да свърши,

ако се продължава въоръжаването на Украйна“, посочи Гуцанов.

Даниел Митов от ГЕРБ подчерта, че е повече от ясно, че предпочитаният вариант е мир. Но въпреки това войната вече е реалност. „Войната започна Путин, тя вече е факт. Започната е от този, когото браните с неговите собствени тези – Путин“, обърна се той към колегата си политик от БСП.

Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ припомни, че през 2014 година Русия превзе Крим и части от Донецк и Луганск. „Ако Путин придобие апетит към Варна и Добруджа, защото има руски малцинства? Ще преговаряме с него за София и за Плевен?“, попита той риторично Гуцанов.

Лорер отбеляза, че цяла Европа почти се е

отървала от руските горива и се е преоринтирала към други доставки.

„Санкциите срещу Русия ще се разширяват. Западът няма да отстъпи и руската икономика в един момент ще бъде занулена.

Постепенно това ще се случи. Войната показа, че България може много повече.

Тази година пораснахме с 4%, въпреки войната и инфлацията.

Цената на газа се нормализира и ще продължи да спада, защото пазарите намериха начин да заместят Русия“, категоричен бе той.

- реклама -