Скандал в ефир: Кирил Петков се появи непоканен на дебат, ГЕРБ напуснаха (Обновена)

Скандал беляза предизборната дискусия по bTV, след като експремиерът Кирил Петков се яви непоканен на дебата.

Лидерът на ПП наруши правилата и се появи непоканен

на дебата в bTV вместо Венко Сабрутев, предава „24 часа“. Мария Цънцарова обвини „Продължаваме промяната“, че не спазват уговорката. Томислав Дончев и Деница Сачева напуснаха студиото след като предупредиха, че в тази държава трябва да се спазват правилата.

Кирил Петков се появил в bTV 15 минути преди дебата и поставил в неудобно положение телевизията. Причината е, че участниците били уговорени предварително и темите също и партиите изпратили подходящите специалисти по темите.

В края на дебата пък стана ясно, че

Венко Сабрутев не е бил възпрепятстван да дойде в bTV,

защото водещата обяви, че според нейните колеги той се е появил в друга телевизия. Това пък предизвика нов скандал в ефира. „Венко Сабрутев е участвал в друга телевизия, час преди нашия дебат. Това планирано ли беше?“, попита водещата Петков.

„Какво по-добро за зрителите да чуят от лидерите на партиите отговорите@“, заяви той без да отговори. В същото време Любомир Каримански от ИТН реагира с думите: „Лъже“.

Междувременно се оказа, че Сабрутев е бил в Нова TV. „Моите колеги ми казват, че разполагаме с информация, че сте

водил разговори с друг политически лидер да постъпи по същия начин

– да дойде с вас в студиото“, обърна се отново тя към Петков, но така и не получи отговор.

Малко след края на дебата пък бившата пиарка на „Продължаваме промяната“ Диана Дамянова публично се разграничи от поведението на доскорошните си подопечни.

„НЕ, НЕ СЪМ АЗ! ПОВТАРЯМ . НЕ СЪМ АЗ И НЯМАМ НИЩО ОБЩО“,

написа тя с големи букви във Фейсбук.

Любопитното е, че Кирил Петков се появява за първи път на предизборен дебат в рамките на тази кампания. Преди две седмици той и съпредседателят на ПП Асен Василев поискаха лидерски дебат с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обаче ги отряза с думите, че няма как това да се случи, след като те са поръчали незаконния му арест.

Още по темата:

- реклама -