Скандал: Уволнили шефа на военната академия с мотив да се даде кариерно развитие на генерал – майор Тодор Дочев

Уволнили са шефа на военната академия генерал – майор доктор Груди Ангелов с мотив да се даде кариерно развитие на генерал – майор Тодор Дочев. Последният беше обявен за персона нон грата  от Москва миналата година. Като мотив в заповедта се посочва, че  трябва

да се “осигури кариерното развитие“ на Дочев.

Мотивите коментира Аню Ангелов, бивш министър на отбраната 2010 -2013 година. Ангелов е почетен член  на Асоциацията на завършилите Колежа по отбраната на НАТО.

След 2014 г. е съветник към политическия кабинет

на министър-председателя. Награждаван е с ордени, медали и почетен знак „За вярна служба под знамената“ – I степен.

Ето как изрази възмущението си във Фейсбук Аню Ангелов:

Уникален мотив на предложение за освобождаване от военна служба на български генерал, за да се “осигури кариерното развитие“ на друг български генерал, който бе върнат в България от Москва по независещи от него причини. Познавам и двамата, които имат своите качества. Но самото споменаване заради „ кариерно развитие“ е едновременно смешен и тъжен мотив, защото новото назначение е на длъжността, на която генералът е бил преди да замине за Москва.

 

Припомняме, че преди дни Министерският съвет прие на заседание решение, с което да бъде отправено предложение до президента на Румен Радев да издаде указ, с който да назначи генерал-майор Тодор Дочев на длъжността началник на Военна академия „Г. С. Раковски“.

Правителството предлага на президента да бъде издаден и указ, с който да досегашният началник на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов да бъде освободен от поста и от военна служба.

- реклама -