Victoria's Secret

Скандал с Victoria’s Secret заради дискриминация на транссексуални модели

Главният маркетингов директор на компанията за дамско бельо „Victoria’s Secret” поднесе официалните си извинения заради коментарите, които направи по повод транссексуалните модели.

В интервю за списание „Vogue” Ед Разек заяви, че годишните модни спектакли на марката са „фантазия” и не бива да бъдат представяни от хора с различна сексуална ориентация

По-късно Разек обяви, че коментарът му е бил „безчувствен”.

Годишното шоу на „Victoria’s Secret” се състоя на 8 ноември в Ню Йорк, като на модния подиум излязоха най-впечатляващите ангели на марката – супермоделите Джиджи Хадид и Кендал Дженър.

В интервюто за „Vogure”, публикувано във вторник, Разек и изпълнителният вицепрезидент по Връзките с обществеността Моника Митро, бяха попитани дали марката полага повече усилия, за да разчупи стереотипите.

Разек призна, че е били обмисляно в шоуто да бъдат включени транссексуални и по-пълнички модели, но се отказали от идеята, тъй като компанията „не продавала продукти за целия свят.”

Той заяви: „Дали компанията мисли за разчупването на стереотипите? ДА. Предлагаме ли по-големи размери? Да. Трябва ли да има транссексуални в шоуто? Не, не мисля, че трябва да ги включваме. Шоуто е фантазия. То е 42-минутно забавление. То е това, което е. То е единствено по рода си в света”, заяви Разек.

- реклама -