саниране

Скандал между патриотите и Лиляна Павлова заради саниране на ромски домове

Санирането се превръща в мярка за осигуряване на ромски гласове, която е безпрецедентна по мащабността си, обвини управляващите и доскорошни негови партньори съпредседателят на патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той за пореден път запита как така правителството е намерило 1 млрд. лева да се продължи санирането, но не и за вдигане на най-ниските пенсии.

5198182„Последните дни бяхме упреквани в прояви на популизъм заради искането ни за повишаване на минималните пенсии на хората, които са работили, дали живота си на съществуването на съвременна България. Натъкваме се на неприятното обстоятелство, че санирането се превръща в мярка за осигуряване на ромски гласове, която е безпрецедентна по мащабността си.”

Според Симеонов, с последните отпуснати пари ще се санират ромските къщи. По думите му, в постановлението за отпускане на 1-ния милиард е записано, че с него трябва да се увеличат разходите по политика за интегрирано развитие на регионите, бюджетна програма, подобряването на жилищния сграден фонд и жилищните условия на ромите в България.

Павлова: Лъжи и манипулации!

Така определи твърдението на Валери Симеонов министъра на регионалното развитие в оставка. Лиляна Павлова отхвърли твърдението, че в постановлението е посочено, че парите са за саниране само на многофамилни жилища на роми.

„Лъжа е и, че програмата се дава за купуване на ромски гласове. Дирекция „Жилищна политика“ в МРРБ, която отговаря за програмата за саниране, отговаря и за Програмата за подобряване условията за ромите, но това са две отделни програми, по които дирекцията работи“.

5196514

Лиляна Павлова заяви още, че на патриотите като част от доскорощната подкрепа на управлението не им прави чест в момента да атакуват по подобен начин правителството. По думите й те изживявали „катарзис и се опитват да активират така наречения антиромски вот и настроение в населението“.

„Това е манипулативно и нечистоплътно, защото програмата има своите цели. Тя е целева, за всички български семейства и домакинства, които живеят в панелни сгради. Програмата не е за купуване на ромски гласове и не е за нищо различно от това да подкрепим 3 милиона българи, които живеят в панелни сгради“, категорична бе министър Павлова.

- реклама -