Скандал: Кирил Петков и Бойко Рашков се поздравяват за незаконния арест на Борисов (ВИДЕО)

Скандално видео с Бойко Рашков и Кирил Петков показва как те се поздравяват за незаконния арест на Бойко Борисов. Видеото е  от пленарната зала на парламента и взриви мрежата, предава „Стандарт“. От медията посочиха, че е било пуснато от журналист в личния му профил.

„Докато депутат от ГЕРБ-СДС припомня незаконния арест на Бойко Борисов, Бойко Рашков и Кирил Петков се поздравяват един друг. Рашков дори подвиква „Браво“.

За какво се поздравяват тези двамата? Че по тяхно време са извършени незаконни действия от полицията? Или че незаконно са участвали в тези незаконни действия на полицията?“, пише журналистътИвелин Николов.

„Кога ще разберем какво стои зад смс-ът на Кирил Петков към Слави Трифонов „Аз арестувах Бойко Борисов“? Това самопризнание за нарушение на законите от страна на Кирил Петков ли е?”,  пише Николов.

И продължава: „Кога ще разберем какво правиха полицаите на втория етаж в Министерския съвет в нощта на ареста? Те нямат работа там. Бойко Рашков се изпусна пред медиите за тяхното присъствие. Рашков и Кирил Петков не желаят да отговорят на въпросите ми за ролята им около незаконния арест, но аз съм обикновен журналист. Може би им трябва прокурор за интервю?“, допълва Николов.

Показната акция се проведе на 17 март 2022 година. Тогава по тъмна дома Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов бяха арестувани. По-късно съдът категорично постанови, че арестите са били незаконни.

„Сценката с Рашков и Киро се разигра докато депутатите обсъждаха и гласуваха как да бъде разследван главния прокурор. Стори ми се странно как депутати, чиито лидери са обект на прокуратурата. Или се срещат с хора, които са обект на прокуратурата, могат да взимат решения  кой да разследва шефа на прокурорите“, допълни журналистът.

 

- реклама -