Скалата

Скалата стана най-скъпо платения актьор в света

Дуейн Джонсън, по-известен като Скалата е най-високоплатеният актьор в света, показва рейтингът на списание „Форбс“. Бившият кечист е спечелил през последната година 64,5 милиона долара.

От ринга до Холивуд

44-годишният Джонсън беше трето поколение участник в кеч боеве до 2001-ва година, когато смени ринга с големия екран. Сега той се появява само на големи състезания от WWE, предимно с цел популярност.

Скалата е увеличил приходите си от миналата година почти двойно, благодарение на хонорара за филма „Агент и 1/2“ и аванса за снимките на осма част от популярния екшън „Бързи и яростни“.

Toй измества Робърт Дауни-младши, който оглавяваше миналогодишния рейтинг, но сега падна чак на 8-о място с 33 милиона долара.

Джеки Чан е втори

Втори в рейтинга е майсторът на източните бойни изкуства Джеки Чан с печалба от 61 млн. долара. Трети с 55 милиона се нарежда Мат Деймън, чиито доходи са скочили с цели 120% благодарение на фирма „Марсианецът“ на режисьора Ридли Скот.

Останалите в първата десетка са Том Круз (53 млн долара), Джони Деп (48 млн.), Бен Афлек (43 млн.), Вин Дизел (35 млн), Шах Рукх Кхан (33 млн.) и Кумар Акшай (31 млн.)

- реклама -