Пловдив
Снимка: Фейсбук

Ситуацията в Пловдив се нормализира след вчерашния порой

Ситуацията в Пловдив след снощния проливен дъжд постепенно се нормализира. Няма сигнали за бедстващи и пострадали хора.

Продължава работата на аварийните екипи. През нощта няма получени сигнали за бедстващи и пострадали хора.

Проходими, но все още трудни за преминаване са единствено подлезът на „Скобелева майка“ и Коматевския възел. Вече се мият улиците и булевардите, по които има замърсявания, но движението не е спряно. Почистват се и се отводняват и подлезите за пешеходци.

Там, където светофарните уредби все още не работят, има дежурни екипи на полицията. На два жп прелеза също се регулира движението.

Няма райони в града без електричество или вода. Аварийните екипи продължават отводняването на обществени сгради.
Снимка: Фейсбук
Тази нощ стотици шофьори попаднаха буквално във воден капан. Само до полунощ са подадени 950 сигнала за наводнени обществени сгради и къщи.

Два мола бяха евакуирани, бяха отводнявани четири болнични заведения. Местата, където е трябвало спешно да се прати техника, са се отводнявани цяла нощ.

Една от критичните ситуации е била наводненият склад с готова продукция на хлебозавод „Хебър“. Освен наводненията е имало и два пожара.

Служителите на пожарната са оказали помощ на родилка да стигне до болница.

Всички закъсали коли в критичните точки са изтеглени на наказателния паркинг на бул. „Найчо Цанов“ и служебния паркинг на сектор „Пътна полиция“ на ул. „Напредък“.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов пътува за Пловдив, за да инспектира предприетите действия от екипите на пожарна и полиция и да направи оглед на щетите, нанесени от обилните валежи.

На място е и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов.

Порой наводни и Враца. Един от основните булеварди в града се превърна в река. Няма наовднени имоти.

Десетки коли се оказаха в капана на водата.

- реклама -