влак

Система от най-ново поколение ще планира управлението на влаковете в страната

Система от най-ново поколение ще планира управлението на влаковете в страната.

НК „Железопътна инфраструктура“ внедри модерна информационна система, която ще подпомага планирането и управлението на влаковото движение в страната. Системата за управление на влаковата работа (СУВР) е разработена по европейски проект и представлява едно от най-съвременните софтуерни решения в тази област. Това съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта и съобщенията.

„Системата ще бъде от голяма полза както за служителите на НКЖИ,

така и за железопътните превозвачи, които ще могат много лесно да планират своите превози и да получават справки във всеки един момент“,

каза заместник-министърът на транспорта и съобщенията Бисер Минчев по време на събитие за представяне на резултатите от проекта.

По думите му това ще позволи по-ефективно планиране на капацитета на жп инфраструктурата и автоматизирано изчисляване на инфраструктурните такси, което е от голяма полза за бизнеса.

Заместник-министър Минчев изтъкна,

че освен подновяването на железопътния състав,

реконструкцията на линиите и жп гарите, модернизацията на жп транспорта минава през дигитализация в управлението на услугите.

„Това са важни процеси,

които остават скрити за пътниците, но са неизменна част от ежедневието на служителите в центровете за управление на железопътния трафик“, допълни Бисер Минчев.

На събитието присъстваха представители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, на изпълнителя, на бизнеса и др.

Работим по законодателни промени, които да ускорят изпълнението на големите инфраструктурни проекти,

каза преди дни министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Полетите в Европа до 30 пъти по-евтини от пътуването с влак – Flashnews

 

- реклама -