Сирия, примирие Алепо споразумение прекратяване на огъня

Сирийското правителство прие споразумението за прекратяване на огъня

Сирийското правителство „одобри“ сделката за прекратяване на огъня в страната, за която посредничиха Русия и САЩ, съобщи държавната агенция SANA в събота, предава AFP.
Сирийското правителство одобри споразумението и прекратяване на насилието ще започне в Алепо по хуманитарни съображения“, съобщи агенцията, цитирайки „запознати източници“.

 

Хуманитарна помощ за Алепо

Сделката договорена между Москва и Вашингтон призовава за спиране на бойните действия в цялата страна и увеличаване на хуманитарната помощ за измъчения град Алепо.

Сирийската арабска армия се съгласи да се изтегли на един километър северно от магистралата Кастило, оставяйки пътя за използване от страна на хуманитарните конвои към град Алепо, предава Al Masdar News.
Тъй като магистралата Кастило ще бъде използвана за хуманитарни доставки, ще бъде забранено на силите на правителството и опозицията да се доближават до пътя без разрешението на руснаците и американците.
Контролираните от опозицията квартали на Източен Алепо бяха напълно обградени от Сирийската арабска армия преди споразумението за примирие. Обсадата няма да бъде вдигната при установяването на хуманитарния коридор.

- реклама -