ТИР

Сирийски граждани са задържани за незаконен опит за преминаване и превеждане през държавната граница

Арест на двама сирийски граждани във Видин по искане на Районната прокуратура.

Действията по разследване на извършените от тях престъпни деяния са започнали след задържането им от гранични полицейски служители от ГПУ на МВР гр. Брегово.

На 30.09.2020 г., на ГКПП Връшка чука, гражданката на Сирия – Н.А. (на 28 години), направила опит да излезе през границата на страната – от България в Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта. За извършване на това деяние жената била подпомогната от нейния сънародник – петдесет и пет годишният А.А. Мъжът се опитал да я преведе в друга държава по незаконен начин. За целта той използвал собствения си лек автомобил. Действията на двамата чужденци били осуетени от намеса на гранични полицейски служители.

Н.А. е била привлечена в качеството на обвиняема за извършено от нея престъпление по чл. 279, ал. 1 от НК – опит за незаконно преминаване през държавната граница. Деянието, извършено от А.А., е квалифицирано по чл.280, ал.2, вр. ал. 1 от НК – опит за превеждане през границата на лице, което не е български гражданин, без разрешение на надлежните органи на властта.

Разследването по делото продължава.

 

- реклама -