Наско Сираков
Снимка: facebook.com/levskiofficial

Сираков освободи изпълнителния директор на Левски

Собственикът на Левски Наско Сираков освободи изпълнителния директор Ивайло Ивков. Това съобщи самият Ивков след Общото събрание на акционерите. Той вече не е в Управителния съвет, като официално ще бъде освободен от длъжност през следващата седмица.

„Моето освобождаване беше оповестено от мажоритарния собственик пред Общото събрание“, заяви Ивков.

В последните три месеца Ивков е в открит конфликт с Наско Сираков. Той прерасна във взаимни обвинения в лъжа покрай оферти от чуждестранни клубове за футболистите Андриан Краев и Хосе Кордоба. Преди седмица собственикът каза, че който има разногласия с него ще напусне клуба.

„Не чух защо съм освободен. Няма скандали между този и онзи. С Боримиров (бел. ред. членът на УС Даниел Боримиров) и хората като него живеем в абсолютно различни светове. Аз искам един Левски и той е различен от неговия Левски, който беше оставил, когато аз го поех“, добави Ивков.

Общото събрание беше свикано заради увеличаване капитала на дружеството. Той ще бъде увеличен с издаването на 3 млн. обикновени поименни акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 5 лв.

После бяха направени промени в Надзорния съвет. Идеята беше представителят на „Палмс Бет“ Венцислав Димитров и този на феновете Петър Ганев да бъдат освободени от отговорност. Ганев обяви пред акционерите, че не е съгласен „Палмс бет“ да има такова влияние в управлението. Това доведе до реакция от Сираков и гласуване за освобождаването на икономиста.

„За тези, които не знаят, УС на Левски се гласува с пълно мнозинство. Без моя подпис Ивков не може да бъде сменен. Считам, че това е причината да бъде сменен Надзорния съвет“, коментира Ганев.

Сираков отказа да говори пред медиите, като ще даде пресконференция през следващата седмица.

Все още не се знае и реакцията на треньора Станимир Стоилов. В последните месеци той беше на една позиция по много въпроси с Ивков.

- реклама -