Наско Сираков, Левски
сн. БГНЕС

Сираков: Новият договор не означава реки от пари

Собственикът на Левски Наско Сираков заяви, че не трябва да се очаква „реки от пари“ след новия партньорски договор с Palms Bet. Контрактът е за пет години, но цифри по него не бяха обявени. Според слухове компанията ще осигури 6 млн. лева през следващата година.

Букмейкърът ще осигурява средства, но ще направи и със структурни, и административни промени в клуба. Все пак данни ще бъдат обявени на общото събрание на акционерите във вторник. Очаква се тогава представители на Palms Bet да влязат в управителния съвет на клуба. В сряда Сираков и изпълнителният директор на букмейкъра Лъчезар Петров ще се срещнат и с фаворита за треньор Станимир Стоилов.

„Ще запознаем Стоилов как ще бъде структуриран клубът и как ще продължи. Неговото огромно желание, каквото никога не го е напускало, е да се завърне в родния си клуб. Не е поставял никакви условия. Интересува го да има някаква, макар и минимална, сигурност в клуба, каквато нямаше миналата година“, обясни Сираков. Той добави, че Мъри ще получи и поста на спортен директор.

Сираков обаче отказа големи обещания. „Не трябва да се мисли, че с разширяването на този договор ще потекат реки от пари. Смятаме, че от правилната работа и достигането до възможно най-голям брой привърженици ще се донесат повече приходи на клуба, отколкото от този спонсорски договор. Не мисля, че имаме суперналежащо плащане, имаме натрупани задължения към персонала и футболисти. Ако ви кажа някаква цифра, ще ви излъжа, защото варират – чистим някои и излизат други. Можем значително по-спокойно да гледаме бъдещето. Имаме сериозна основа, върху която да си градим къщичката. Няма да стане за месец, два, три. Истината е, че миналата година и два-три месеца за мен бяха кошмарни“, добави той.

- реклама -