Наско Сираков
Снимка: facebook.com/levskiofficial

Сираков: „Няма причина Левски да не вземе лиценз“

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков заяви, че няма причина сините да не вземат лиценз.

„В последната година Левски изплати много дългове към клубове, футболисти и фирми, като големият губещ бе НАП. Това съм го казвал и в разговори с тях. Но без да погасим другите задължения, Левски нямаше да вземе лиценз и вече нямаше да го има. Направихме първата стъпка, като отворихме сметка, от която всичко до стотинка отива в НАП. За 10-12 дни са събрани 188 хиляди лева. Благодаря отново на нашите привърженици. Все още не съм прехвърлил 30% от акциите на клуба на Тити Папазов, но вече говорих с него и той на момента се съгласи 10% от тези акции да бъдат пуснати в продажба“, каза Наско Сираков.

„Във вторник ще дадем пресконференция със Станимир Стоилов и още един член на Надзорния съвет на клуба – Петър Ганев. Тя е по желание на господин Стоилов и е да се изнесат данни за натрупването на дълговете на клуба през последните години. Тогава ще можете пак да дойдете с картечниците, а ние ще отговаряме“, заяви собственикът на сините.  Той добави, че клубът няма да плати нито стотинка на Васил Божков, тъй като Божков не изисква изрично това.

Левски има 11 800 000 дългове към НАП

Дълговете на Левски към НАП са в размер на 11 800 000 лева към 1-ви март. Това съобщи финансистът Венцислав Димитров. „Този дълг става абсолютен приоритет за клуба. За съжаление, не може да се плати наведнъж, защото няма откъде да ни паднат 20 милиона лева. Споразумението, според което Левски е трябвало да плаща по 143 хиляди лева на НАП всеки месец е изтекло“, каза той.

Сираков обяви, че има интерес към новата емисия от акции както от физически лица, така и от юридически. Той добави, че Левски е готов с нови стъпки за погасяването на дълга .Те ще ще бъдат обявени до края на месеца.

- реклама -