Дори
Синята рибка Дори стана любимка на зрителите още в "Търсенето на Немо"

Синята риба води филмовия боксофис в САЩ и Канада

„Търсенето на Дори” остава начело на боскофиса на Северна Америка, сочат предварителните данни на „Ексибитър рилейшънс”.

Забравящата риба, приятел на Немо, вече трета седмица прави пари и с още 41,9 милиона между петък и неделя от кината в САЩ и Канада, достигна обща сума от 372,2 милиона. Според „Комскор” парите от световното киноразпространение са 538,2 милиона.

Дори „Легендата за Тарзан“, американският приключенски филм на режисьора Дейвид Йейтс, в който Тарзан е в доста добри отношения със животните, не успя да спечели. В първия си уикенд той се нарежда на второ място в класацията с 38,1 милиона долара.

Третата позиция е за друг нов филм „Чистката 3 – Избори”, който прибра 30,8 милиона долара.

Третият филм на поредицата, започнала през 2013 г., съдържа концепцията от двата предишни: за да се запази ниско нивото на престъпността и безработицата, правителството разрешава „чистка“ дванадесет часа годишно, в които всички престъпления (дори убийство) са разрешени. Този път сенаторка – кандидат за президент – прави кампания, за да я забрани.

Тази година Спилбърг е на големия екран с доста различното „ГДВ”.

Всъщност това е адаптацията на Роалд Дал, а „ГДВ“ означава „Голям дружелюбен великан“, както е цялото име на книгата. Това е филм за приятелството между малко, странно момиче и великан, който иска да прави добро.

Това е и четвърта позиция в боксофиса с 19,6 милиона.

А научната фантастика „Денят на независимостта. Нова заплаха“ е пети с 16,5 милиона и за две седмици – 72,6 милиона в зелено.

- реклама -