Синоптиците ни глезят. Какво време обещаха за следващите дни

Синоптиците ни глезят. Какво време обещаха за следващите дни? Тази нощ ще преобладава ясно и почти тихо време. Сутринта на отделни места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла. Минималните температури ще са между 5° и 10°, по-високи по морския бряг, в София – около 5°. През деня ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб от север-северозапад. Максималните температури ще са между 21° и 26°, в София – около 22°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от север-северозапад. Максималните температури ще са 21-24°. Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В понеделник ще остане топло за периода. Ще преобладава слънчево време, но след обяд облачността ще се увеличава и през следващите дни ще е предимно значителна. Повишава се вероятността за валежи от дъжд в Западна България. Ще е почти тихо или със слаб вятър, най-често от изток-югоизток. Минималните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат. Към събота вероятността за валежи намалява, ще има повече слънчеви часове.

- реклама -