Синът на президента: Хънтър Байдън води бурен и скандален живот, имал е връзка със съпругата на брат си

Вторият син на президента Джо Байдън-  Хънтър е с година по-млад от брат си Робърт, който умира през 2015г.

Той води спорен и бурен живот. Роден е на 4 февруари 1970 г. При катастрофата с майка и братята си той получава тежка черепна травма и също лежи с месеци.

Взема диплома по история от Университета на Джорджтаун през 1992-а. Една година учи право в Джорджтаунския университет и се прехвърля в Йейл, където завършва юридически науки през 1996 г.

 Междувременно е доброволец в милосърдната дейност на йезуитската черква в Портланд, Орегон. Там среща Катлийн, за която се жени през 1993 г.
Двамата имат 3 деца – Наоми, кръстена на покойната му сестричка, Финеган и Мейси, съученичка и приятелка на Саша Обама.

 

Катлийн и Хънтър се разделят през 2015 г., а две години по-късно се развеждат. Известно време той ходи с вдовицата на брат си – Хали. През 2018 г. Лънден Робъртс от Арканзас – танцьорка в стриптийз клуб, ражда момиче и твърди, че е от Хънтър.

Той отрича. Но скандалът води до раздяла с Хали, ДНК тест, съд, признаване на биологично бащинство и $ 2,5 млн. за Лънден и детето.

Междувременно в объркания живот на Хънтър се появява нова жена – южноафриканската еврейка Мелиса Коен.

Двамата се женят тайно в разгара на скандала с незаконното дете и през 2020 г. режисьорката Мелиса ражда на Хънтър пето дете – момченце, което кръщават на покойния му брат Бо.

Най-голямата внучка – 26-годишната Наоми, е любимка на дядо си, който я вземаше на официални задгранични визити като вицепрезидент.

Завършва право в Колумбийския университет, където се запознава със сегашното си гадже – юриста Питър Нийл. Двамата си падат по благотворителни каузи, а Наоми активно се включи в кампанията на Джо Байдън за президент. Парадоксално, но по снимки в мрежата личи, че е близка с дъщерята на Доналд Тръмп – Тифани.

20-годишната Финеган и останалите, които още не следват, също работиха за избирането му за президент.

Вторият син на президента Байдън му причинява сериозни главоболия. Години наред той се бори с тежка наркомания и алкохолизъм. През 2013-а заради положителен тест за кокаин го изхвърлят от военноморския резерв на САЩ. Но още по-големи проблеми създава лобистката му дейност, довела до обвинения срещу баща му в търговия с влияние и конфликт на интереси. Когато през 2014 г. Обама натоварва вицето си с подкрепата на Украйна в конфликта ѝ с Русия, Джо Байдън си създава тесни връзки в Киев.

По същото време синът му е уреден в съвета на директорите на украинската газова компания “Бурисма” срещу $ 50 000 месечно. Републиканците в Сената разследват и други съмнителни сделки на Хънтър и твърдят, че е получил десетки милиони долари от бизнесмени в Китай, Казахстан, Украйнаи Русия за препоръки и лобизъм, включително от вдовицата на бившия московски кмет Лужков Елена Батурина, превела $ 3,5 млн. на фирмата Rosemont Seneca Thornton, чийто съучредител е Хънтър.

Доналд Тръмп с години го държи на мушката си и с обвинения, че баща му е заплашил да спре парите на украинския президент Порошенко, ако не уволни главния прокурор, разследващ “Бурисма”. Тези следствия завършват без резултат и заради тях Тръмп е подложен на импийчмънт, а Хънтър излиза сух от водата. Но и в момента го разследват за данъчни измами.

- реклама -