Синът на Миню Стайков отвлечен и пребит, захвърлен в покрайнините на София

Стайко Стайков

Издирваният от Интерпол Стайко Стайков твърди, че е бил отвлечен, пребит и захвърлен край София. Той е приет в „Пирогов“ тази сутрин, потвърдиха от спешната болница.

Според първоначалната информация той е неконтактен и се намира в Шокова зала.

Според други източници Стайков е в клиниката по неврохирургия, но състоянието му не е тежко. В момента МВР проверява версията му.

„Синът на Миню Стайков – Стайко Стайков е настанен в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ за наблюдение и лечение“, съобщи говорителят на лечебното заведение Мария Пойразова.
От пресцентъра на МВР информираха, че към 10.15 часа тази сутрин лицето е потърсило медицинска помощ, като уточниха, че към момента се изясняват факти и обстоятелства около случая.

Пред bTV адвокатът на Стайко Стайков Любомир Таков каза, че тази сутрин е депозирал молба в Специализираната прокуратура за сътрудничество по случая „Стайков“ и едва след това е разбрал, че клиентът му се намира в „Пирогов“. По думите на адв. Таков близки на Стайков са го открили в района на парк „Витоша“ в безпомощно състояние, след като той сам им се е обадил и е поискал помощ.

Той се надява в рамките на деня да се срещне с клиента си.

Бащата на Стайко е в ареста от септември по разследване на прокуратурата и ГДБОП за производство на нелегални цигари, пране на пари и данъчни престъпления. Тогава Стайко Стайков не беше открит и го обявиха за издирване от Интерпол.