Синът на Бенчо Бенчев: Баща ми е в критично състояние, срина се

Бенчо Бенчев
Бенчо Бенчев

Общинският съветник от Бургас Бенчо Бенчев, който бе арестуван заедно с Митьо Очите в Турция настоява за ревизия на целия му бизнес.

Това заяви неговия син Георги пред „Флагман“.

По думите му милионерът е в критично състояние

„Баща ми е настанен в интензивното отделение на частна болница в Бургас, откъдето излизам в този момент и ви моля да не се злоупотребява с тази информация. Искам малко спокойствие – заради майка ми Мария, която също не се чувства добре. От снощи се разкъсвам между нея и баща ми, който продължава да е в критично състояние – нервната му система не издържа на натоварването от миналия петък до вчера следобед. Срина се напълно след вечерните новини. Затова извикахме линейката“, обясни Георги Бенчев.
Вече бе съобщено, че общинарят-бизнесмен е 95% инвалидност и напреднала фаза на паркинсон. По думите на сина му преди ареста, миналата седмица той бил тръгнал на изследвания в истанбулската болница „Джон Хопкинс Хоспитал”. Криел състоянието си, защото не искал на бизнес преговорите някой да гледа на него като болен човек.

 

Част от оръжията, открити при обиска в дома на сем. Бенчеви

„В истанбулската болница работи най-добрия специалист по неврология в тази област, който го консултира и назначава лекарствата му. В „Мерцедеса“, с който пътуваше, са и документите с насрочените дати за въпросните изследвания. Жалко е, че се получи толкова неприятна ситуация. Оскърблението в политически план за него е прекалено голямо. Току-що ми каза, че настоява контролните органи на държавата да ревизират бизнеса му, защото е спокоен – платил си е данъците и няма скрупули. Счетоводството му е изрядно“, каза още сина на Бенчо Бенчев.