баща

Син уби баща си в собствения им дом

Син уби баща си в Пловдив. В момента Окръжната прокуратура наблюдава досъдебно производство за извършено умишлено престъпление.

Жертвата е възрастен мъж на 87-годишен мъж. Вчера негов близък направил няколко опита да се свърже с пенсионера по телефона. На позвъняванията отговарял синът му – А.М., на 53 г., който твърдял, че баща му не се чувствал добре. Това притеснило близкия и той посетил жилището, което се намира в централната част на Пловдив. В него заедно живеели бащата и неговия син. Там заварил вратата отворена и открил възрастния пострадал мъж да лежи в безпомощно състояние, с видими наранявания, включително в областта на главата. Веднага бил подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски служители и екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

Пострадалият бил откаран в лечебно заведение, където въпреки оказаната му медицинска помощ, починал.

В резултат на проведените оперативно – издирвателни мероприятия и действия по разследването, като евентуален извършител на престъплението е бил установен – 53-годишният син на жертвата. Същата вечер той е настанен в Център за психично здраве.

До момента са извършени огледи на местопроизшествие, приобщаване на веществени доказателства, разпити на свидетели. Назначени са съдебномедицински и психиатрична експертизи и др. Разследването по случая, включително за установяване на актуалното психическо състояние на сина на пострадалия, продължава.

- реклама -