Симона Радева призна, че е занесла стълба в дома на Семерджиев

Започна първото заседание по същество по делото срещу Георги Семерджиев, който причини смъртта на две момичета при тежката катастрофа в центъра на София през лятото.

Мъжът ще отговаря по общо пет обвинения.

Роднините на една от жертвите поискаха над 1 млн. лв. обезщетение.

На заседанието днес като свидетел се яви и бившата полицайка Симона Радева, за която прокуратурата твърди, че му е донесла стълбата, с която Семерджиев влязъл в апартамента си след катастрофата.

„Силно казано е, че го познавам. Знам го, защото съм го спирала за полицейска проверка. В деня на инцидента бях на автомивката на Семерджиев, в късния следобед.

Пих кафе там с едно момиче. Не знам как се казва. Беше привечер вече и отидох да заплатя дограма за наследствен апартамент, отидох да взема майстора.

Пристигайки на адреса към 23.00 ч, установих, че ключовете за апартамента ми ги няма. Чух се с мияча от автомивката.

И тръгнах натам за ключовете.

По пътя видях, че има катастрофа, позвъних на моя приятел от 4-о РУ. Спрях на местопроизшествието“, разказа Радева пред съда.

Попитана дали е предприела нещо, като видяла инцидента, Радева заяви – „Не, конкретно”.

След това продължила към автомивката. След това Георги Семерджиев й се обадил и като разбрал, че е до автомивката, я помоли да му донесе стълба.

„Отидох пред кооперацията му.

Попитах го има ли му нещо, защото изглеждаше странно. Каза ми да не го разпитвам. Извадих стълбата от колата и му я дадох”, обясни бившата полицайка.

С нея били и служители на автомивката на Семерджиев.

По делото е разпитан и прокурор Адалберт Кръстев, който е станал очевидец на катастрофата на бул. „Черни връх“.

Пред съда той разказа подробности за тежкия инцидент.

Той  обясни, че инцидентът е станал след 23.00 ч., докато е управлявал автомобила си с негов приятел от град Хамбург и неговото семейство.

„Като слизах от бул. „Черни връх” имаше проблясъци и светлини, след което се чу много голям крясък. Докато разговарях с близките ми, имаше една пешеходна пътека и спрях. Помислих, че има бомба, а не ПТП.

Спрях след светофара и отидох при шофьора на таксито, той беше на волана, изправих го и очаквах да е в кръв.

Извадих го, помолих го да излезе от автомобила, за да видя дали е добре. Първият му въпрос беше нали минах на зелено.

Излезе и започна да си чисти автомобила от стъклата, след това отидох до асансьора.

Отидох при първото момиче, видях, че нещата не са добре и отидох при другото момиче.

Тя също не беше добре, имаше и телефон до нея. След това слязох до първото момиче да видя какво се случва с нея, имаше още едно момче – 170 см високо, след което дойдоха двама лекари да помагат.

Много хора гледаха, снимаха, но не помагаха. Беше наистина огромна трагедия.

След това дойдоха много полицаи, отидохме до колата и видяхме, че до нея има сигнална лампа и палка. На предната седалка имаше мъжка чанта, пристигнаха полицаите, започна огледът, затвориха параметъра и всичко продължи.

Автомобилът беше разцепен на две”, заяви още Адалберт Кръстев.

Таксиметровият шофьор, пострадал при катастрофата, също беше разпитан. „От бул. „Джеймс Баучер” в посока бул. „Арсеналски” се преустроих за ляв завой, преминах на зелено. В ляво има пешеходна пътека, на нея имаше много пешеходци, които пресичаха. След секунди се чу зверски удар. Не чух звук от натискане на спирачка. Имах болки в ребрата, краката, но това бяха дребни неща. Дойде екип на Бърза помощ, прегледа ме и ме попита дали имам нужда от хоспитализация, аз отговорих, че нямам. Видях и хора, които снимаха произшествието”, разказа  Иван Овчаров.

Зоро Спасов, служител от автомивката на Георги Семерджиев посочи пред съда, че бившата полицайка Симона Радева е била като управител. „Симона я познавам от автомивката. Тя беше като управителка, седеше и гледаше как мием колите“, разказа пред съда Спасов. Той потвърди, че автомобилът на Семерджиев е имал полицейска лампа и полицейска палка. По думите му Симона и Семерджиев имали приятелски отношения. Във вечерта на катастрофата, около 22.30 часа, той и неговият приятел Александър, с който работили в автомивката, измили колата на Семерджиев, който след това си тръгнал. След 23 ч. той се върнал, но без автомобила. „Беше много притеснен, уплашен, нямаше ключове“, добави Спасов.

Тримата отишли до дома му, който бил наблизо, и Спасов му дал телефона си, за да се обади на Симона, като Семерджиев й казал да дойде бързо.

Зоро и Александър се върнали в автомивката да търсят стълба, след това я закарали на Семерджиев заедно със Симона.

Александър Иса разказа, че Семерджиев е бил с една обувка и без шапка, когато се е върнал в автомивката без автомобила си.

Семерджиев му казал, че се сбил с някого. По телефона той казал на Симона „направих беля, трябва ми стълба“.

Иса разказа още, че Симона е държала стълбата, докато Семерджиев се качвал, за да се прибере у тях, а тя казала на него и Зоро да свалят номерата на автомобила й.

Впоследствие обаче те помогнали с държането на стълбата. След като Семерджиев влезе в дома си, отвори апартамента отвътре, а Симона се качи при него, каза още Александър.

- реклама -