Симеонов: Никой не иска да се извиня, те ми искат оставката – няма да го направя

НФСБ Бяла Валери Симеонов акция Слънчев бряг заведение проверки контролът

Изказването, което правя, е свързано със закона, който току-що е приет на тристранката. Изказването ми е свързано с прибързано приемане на закона, за да бъде угодено на тези жени. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на БНТ по повод изказването си за майките на деца с увреждания.

„Те казват, че децата са болни. Те наистина са болни. Но аз не знам с какво майчинско чувство държат тези деца навън. Не поставям под съмнение състоянието на децата. Аз също имам вкъщи инвалид. Майка ми е неподвижна“, сподели той.

„Не съм някакъв човек с неестествени и ненормални възприятия. Всички виждаме, че децата са болни. Аз също ги виждам. Децата направо са увредени. Смятате ли, че нормален човек ще каже обратното на това, което вижда. Аз не отричам това. Питам, защо тези майки не се грижат за тях, а толкова време ги държат навън“, пита Симеонов.

„Майките имат и друг избор – да водят нормален диалог чрез представители на организациите. Не са чути от 6 години, обаче ние сме от година и половина. От самото начало въпросът с прецизирането на инвалидните ТЕЛК-ове седи на дневен ред при нас“, смята той.

„Много пъти съм се извинявал, включително и в тази година и половина. Тълкуването от сутрин до вечер на моите думи не е редно. Никой не иска извинение от мен, те ми искат оставката. Ако имаше как да бъда обесен в Министерски съвет, това щеше да е най-добре за тях. Предпочитам да бъда докрай откровен, да казвам нелицеприятните истини, но да не бъда лицемерен и двуличен. Естествено, че мога да се извиня, но няма да го направя и няма да подам оставка“, категоричен е Валери Симеонов.