патриотите

Симеонов: България няма нужда от избори през два месеца

България има нужда от стабилност, а не от избори през два месеца. Това заяви пред журналисти съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод интервюто на премиера пред bTV.

Симеонов призна, че до момента от ГЕРБ не са обсъждали с Патриотите евентуални рокади в кабинета.

„Много стриктно и последователно ще държим да се изпълнява програмата за стабилно управление, в която сме заложили и голяма част от нашата програма”, предупреди Симеонов.

„Персоните нямат значение за нас, важно е да има обща цел, която да се преследва и изпълнява. И за държавата това е важно”.

Запитан как ще коментира желанието на Борисов за предсрочни избори, ако ГЕРБ не спечели президентските, Симеонов посочи, че лично той не вижда връзка между едното и другото.

„Той има правото от избирателя. Най-голямата партия в парламента е ГЕРБ, премиерът е неин лидер така, че тяхно е решението. Но, едно такова лесно отказване няма как да печели поддръжки”.

Симеонов призна, че не изключва опцията ПФ да издигне лидери за кандидати за президент или професионални лица, които да не са политически ангажирани, мъж или жена.

- реклама -