Диего Симеоне

Диего Симеоне: Шансовете остават равни

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне похвали целия си отбор заради духа, който показа срещу Ювентус. Дюшекчиите спечелиха с 2:0 в Мадрид, но според аржентинеца шансовете на двата отбора все още са равни.

„С връщането на важни играчи като Коке и Диего Коста, успяхме да играем умен футбол срещу силен съперник. Знаехме, че е необходимо да използваме своите моменти и в крайна сметка постигнахме много ценен резултат. Разбирам, че в Торино няма да бъде комфортно, не се съмнявам в това. Но друг начин да постигнем резултат не виждам. Това са моите момчета. Най-доброто, което може да се случи на спортиста е да попадне в отбор, който знае как да се сражава. Днес наистина бяхме силни, чувствахме се комфортно, създавахме положения и вкарахме голове. Все още нищо не сме спечелили. Срещу нас стои велик отбор“, коментира Симеоне.

Филипе Луис: Централните защитници на Атлетико са невероятни

Левият бек на Атлетико Филипе Луис засипа с похвали партньорите си от отбраната Диего Годин и Хосе Хименес. Точно те отбелязаха головете за успеха срещу Ювентус с 2:0.

„Нашите централни защитници са невероятни играчи. Понякога те бележат и ние побеждаваме, а това доказва, че сме едно семейство, че сме заедно. Те са герои, на за да се случи това, целият отбор се труди упорито. Ювентус е голям, много голям отбор. Имат доста опасни играчи, но ние тренирахме много, изгледахме много видео и знаехме как да ги спрем. Това невинаги работи, но днес се получи. Треньорът свърши отлична работа, но е необходимо да продължим да се трудим. Нищо не е решено“, обясни бразилецът.

- реклама -