Симеон Сакскобугготски, кампания, политика, гражданство

Симеон Сакскобургготски призова за кампания без компромати и редовно правителство

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски с първи коментар на предизборната кампания. Той се надява тя да премине без компромати.

Сакскобургготски добави, че е много важно след парламентарните избори да бъде излъчен редовен кабинет.

„Надявам се, защото това е наистина важно в такъв момент. Предстоят много теми и известни кризи. Дано предизборната кампания бъде градивна, а не деструктивна с компромати, защото това не води до нищо добро”, обясни той.

Попитан за заемането на държавни постове от хора с двойно гражданство, той заяви, че ако човек има двойно гражданство, съвсем нормално е да го съобщи или да се съобрази с това. Аз помня, когато за моето уж гражданство тогава се обадихме в Испания и министерството на правосъдието каза, че въобще не съм съществувал за тях, посочи той. Бившият премиер допълни, че в един глобализиран свят и тук в Европейския съюз заслужава да се помисли, „да се сменява Конституцията е нещо по-тежко, но всъщност винаги има място и възможности за подобряване или осъвременяване“.

Сакскобургготски участва в Шестнадесетата световна среща на българските медии, организирана от БТА. Работа и успех във всяко начинание пожела на участниците в срещата Сакскобургготски.

- реклама -