Симеон Сакскобургготски няма да се кадидатира за президент

„Симеон II пое тежка задача като премиер, което беше голямо предизвикателство. В момента не виждам специален интерес или влечение към другата функция“.

Така Симеон Сакскобургготски коментира възможността да се кандидатира за президент в интервю за bTV.

„Фактически са ме учили да обединявам, а не да разделям или да правя лични комбинации в моя полза”, допълни бившият премиер и подчерта, че не страни от политиката у нас, но не би се върнал към нея.

„Ако Господ можеше да намали възрастта ми с 15 години, може би щях да се замисля“.

Симеон Сакскобургготски категорично отрече да се е върнал в България за имотите си. Той определи тези твърдения като „изкуствено перфектно организирана митология“.

Мит е, че Бойко Борисов ми е бил бодигард, каза Сакскобургготски. По думите му, Борисов организирал и координирал хората си като собственик на охранителна компания. Бившият премиер отказа да дава оценки на настоящия, защото оценката се виждала от избирателните резултати. Съвети давал само на четири очи.

По повод обещанието България да се оправи за 800 дни, Симеон Сакскобургготски коментира:

„Опитах се да въведа една нова политическа култура, да сме по-отворени. Не разбирам хората, които очакваха от мен чудеса. Не обещах категорично, че след 800 дни ще живеем в рая. Хората не помогнаха за това, а останаха да гледат сеир и с доза злорадство. Ако всички бяха се постарали с трудолюбието си, щяхме да го постигнем. Въпреки това пак се постигна много“.

 

 

- реклама -