Силно земетресение в Индонезия, има загинали и щети-ВИДЕО, СНИМКИ

Най-малко шест са жертвите след земетресение с магнитуд 6,0 по Скалата на Рихтер край крайбрежието на главния остров Индонезия Ява, съобщи агенцията за бедствия в страната, цитирана от медиите.

„Агенцията е регистрирала шестима мъртви и един човек, който е претърпял сериозни наранявания“, заяви говорителят на Националната агенция за облекчаване на бедствията Радития Джати и добави, че няколко села в Източна Ява са били евакуирани.

Геофизическият институт на САЩ съобщи, че земетресението с магнитуд 6.0 е регистрирано в 14.00 ч. местно време (7.00 ч. по Гринуич) с епицентър до южните брегове на Ява. Епицентърът на труса е бил на 45 км южно от град Сумберпуконг в района Маланг в Източна Ява, на дълбочина 82 км.

Според директора на индонезийския Център за земетресения и цунами Рахмат Трийоно трусът няма да предизвика цунами. Той обаче предупреди хората да стоят настрана от стръмни скалисти или земни склонове, където могат да възникнат свлачища.

Паднали скали убиха жена и тежко раниха съпруга й, докато са карали мотоциклет в района Ламаджанг, Източна Ява, съобщиха местните власти. На няколко къщи в района са нанесени щети.

- реклама -