Котел

Силният вятър затруднява гасенето на пожара над Котел, край язовир Батак също гори

Продължава да напредва големия пожар, който гори над Котел. Огънят е далече от къщите, но заради вятъра бързо се разпространява.

Пожарът над Котел е обхванал голяма площ. Силният вятър възпрепятства гасителните действия на пожарникарите. Пожарът се намира и в труднодостъпна местност. Пристигнали са пет екипа на ПБЗН от Сливен, Омуртаг и Котел. В гасенето на огъня участват и 150 доброволци и горски. На място остават пожарните екипи, има готовност да бъдат изпратени и други екипи ако се наложи. Няма опасност за града, съобщиха от ОДМВР-Сливен.

Пожарникари локализираха горски пожар в района на язовир „Батак“

Пожарникари от РДПБЗН Пазарджик локализираха и към момента доизгасяват сложен горски пожар в района на язовир „Батак“.

Сигналът за възникналия огън е постъпил в ранните следобедни часове днес, засегната е площ от около 100 дка смесена гора, както и сухи треви и храсти, съобщиха от МВР. Заради тежкия терен към мястото са изпратени огнеборци и техника от районите служби в Батак, Пещера, Велинград и Пазарджик. Заедно с тях в гасенето са участвали горски служители с високопроходима техника. На по-късен етап от въздуха в гасенето е включен и хеликоптер от Авиобаза Крумово. Машината е направила 25 захода и изхвърляла вода върху сложния пресечен терен.

- реклама -